Jump to content
Sign in to follow this  
pandora

De wereld nu

Recommended Posts

pandora

Ik dacht, omdat er een hoop interessante discussies en artikelen voorbij komen op GO, maar vrij verspreid: laat ik op de suggestie ingaan om een topic te maken.

En om het een beetje levendig te houden, lijkt het me interessant om het niet specifiek het 'Parijs-topic', 'IS-topic', 'vluchtelingenkwestie-topic' te noemen. Maar gewoon een topic waarin we kunnen discussiëren over actuele thema's, nieuws, politiek binnen- en buitenland, ...

En dan kunnen we hier ook interessante artikelen delen van (nieuws)sites, etc. Dan wordt GO nog leerzaam ook haha!

Zo kan het een blijvend, wat diepgaander topic zijn, en kunnen we het in het SHUT weer gewoon over de prijs van wasmiddel en in het Vakantieplannen weer gewoon over leuke reisjes hebben :P ! Hopelijk vinden jullie dit ook een goed plan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dobby*

Zeker een goed plan! Heb alleen ff geen goede eerste inbreng :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
iCake

Handig! Ik vind het altijd fijn om discussies te lezen, omdat dat me meer aan het denken zet dan bijv het nieuws. En ook interessant om andere meningen te horen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monyet!

Ja handig, vind het ook altijd interessant.

Las net in de telegraaf dat er een terreuralarm was in Sint Maarten.

http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/24749178/terreuralarm-op-sint-maarten?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

Het gaat nu wel heel de wereld over. Net als dat ik ergens las dat de IS wel naar Indonesie toe mocht komen en het gevecht wel aandurft.

Wat vinden jullie hier allemaal van?

Share this post


Link to post
Share on other sites
pandora

Ja, het houdt iedereen op elk continent nu wel bezig! En ik denk ook echt dat we heel voorzichtig moeten zijn nu, ze hebben aangekondigd dat er meer komt en dat zal ook wel zo zijn.

Maar tegelijk wordt alles nu wel heeeel erg uitvergroot. Die drie mannen zijn vast niet meteen terroristen (ok, je weet het niet), en ik vind het ook alleen op de site van de Telegraaf, dus zo 'groots' zal de verdenking wel niet zijn.

Sowieso die laatste alinea, "De moslimgemeenschap op Curacao heeft de aanslagen in Parijs sterk veroordeeld.". Joh! Vind het wel echt naar eigenlijk dat moslims overal ter wereld zich nu moeten verdedigen tegen de IS. Begrijpelijk ook, maar kom op, de IS heeft eigenlijk niets meer met de 'standaard islam' te maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
L.ouke

Bovendien staat er ook bij dat de kans groot is dat ze wilde doorrijzen naar het Franse gebied. Ik heb zo'n idee dat ze het echt op de Franse gemunt hebben, en op de VS aangezien die Frankrijk helpen. Las vanochtend dat de VS geen vluchtelingen meer wilt toelaten, nog geen wees van 5 jaar. Dat vind ik wel vrij heftig, ook naar aanleiding van dat artikel wat hier gister werd gepost. Dat ze juist willen dat we de grenzen sluiten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reshma

Ja, moslims worden nu scheef aangekeken, maar IS heeft veel meer moslims vermoord dan Westerlingen, dus dat is wel raar.

En ja, fijn voor Amerika dat ze nu een excuus hebben, pff..

Zo onschuldig zijn ze écht niet.

Door de media zou je denken dat die rare landen in het Midden-Oosten alleen maar op zoek zijn naar oorlog etc, maar over de bommen die Amerika en Europa daar laten vallen, wordt 1 zin over gezegd of er wordt gewoon niks over gezegd.

Ik vond al die complotdenkers altijd maar raar, maar als je je er meer in verdiept, merk je toch dat de wereld/oorlog niet zo zwart/wit is als je denkt.

Er IS geen goed of fout. Het zijn 2 kanten die beiden vechten voor hetgeen zij gelóven dat goed is. En dan heb ik t niet eens per se over religie, maar bijv dit artikel verwoordt beter wat ik probeer te zeggen:

http://www.maartenonline.nl/nl/artikel/42051/hoe-amerika-het-is-monster-baarde.html

Haat komt ergens vandaan he. Het is niet voor niets dat zo'n beetje AL die landen daar een afkeer hebben tegen het Westen.

Ik weet verder ook niet goed wat te geloven, want als burgers zijnde weten wij toch niet wat zich afspeelt achter de schermen.

Maar 1 ding is zeker: oorlog is goed voor de economie en de wereldmachten zijn er absoluut niet op uit om vrede op aarde te realiseren.

Edited by Reshma

Share this post


Link to post
Share on other sites
lovestoned

wow, ik heb net dit teruggekeken, zo heftig!

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/vier-vrienden-overleefden-bataclan-die-stilte-tussen-de-schoten-door

En inderdaad IS heeft echt niks te maken met Moslims/Islam. Dit is zo ziek gewoon.

Ik denk dat dit zeker niet het einde is en dat er meer gaat volgen op korte termijn, maar dat we onszelf niet te bang moeten laten maken.

Heel eerlijk moet ik wel toegeven dat ik het ergens wel fijn vind om in een klein dorpje ergens in Noord-Brabant te wonen, Ik heb hier totaal geen angst.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Appelsap

Ja dat had ik gisteravond nog op tv gezien, echt heftig!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cocoverde

Pff zo heftig allemaal.

Was dit weekend in Londen. Kregen een bericht toen we op onze koffers stonden te wachten. Ik schrok me kapot. Mn vriend woont dus in Parijs en ik wist dat hij in het stadion was. Had hem meteen gebeld, maar kreeg hem niet te pakken. Later kreeg ik een bericht van hem dat ie veilig is. Onderweg naar huis door de chaos. Heeft wel explosies gehoord en stond na de wedstrijd ook op het veld. Pff komt zo wel erg dichtbij. Doodeng!

Overigens is hij wel gewoon weer aan het werk deze week. Hij vertelt dat iedereen vet lief is voor elkaar en vragen hoe het gaat enzo. En dat er allerlei hulpverleners in het gebouw zijn met wie je kan praten.

Edited by Cocoverde

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikke87

Wat vreselijk schrikken voor je Coco. Gelukkig heeft hij je een berichtje gestuurd zodat je wat gerustgesteld was.

Wel angstig die minuten dat je nog niets weet!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
FruityForest

3 verdachten opgepakt net over de Limburgse grens....komt wel heel dichtbij.

Brrr eng Coco.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lovestoned

Waar lees je dat of zie je dat? Ik zie er nergens wat over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
L.ouke

Net over de grens in Duitsland. Staat ook op NOS etc. Is idd vlakbij. brr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leafs

Wauw jongens, ja in NL lopen ze ook echt wel rond. Maar om nu alles te gaan uitvergroten of als 'eng' te bestempelen vind ik wel heftig.

Je moet natuurlijk niet ontkennen dat er risico's zijn, maar daar hoef je je in Nederland echt niet door te laten leiden op dit moment. Vind het best heftig dat sommige dit zo aan het volgen zijn en alles eng vinden

Share this post


Link to post
Share on other sites
L.ouke

Omdat we brr zeggen? Het is, vanuit mij althans, meer bedoelt als: jeetje wel dichtbij. Niks meer en niks minder. Zit niet opeens onder een deken in de kast ofzo hoor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malibu

Ja snap ook niet echt waarom je daar bang van wordt? Er staat ook bij dat die 3 gewoon op pad waren en net uit een arbeidsbureau kwamen. Natuurlijk wonen deze mensen overal en nergens, niet alsof al die mensen in een huis in het centrum van parijs wonen ofzo. Niet alsof de politie ze gevonden heeft met bomgordels om.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dobby*

Ik word hier eigenlijk niet extra bang door dat ze nu in Aken zaten? Ze zijn hier al lang. Het komt niet"dichtbij", het is er al. Brussel is ook al een doelwit, en in Nederland hebben ze vast ook al wat ideeën klaar liggen van mogelijke doelwitten.

Ik volg wel alles en natuurlijk is het akelig, maar snap niet zo goed dat men door dat soort nieuws dan zoveel banger wordt. En ik hoop net zo hard als iedereen dat het niet in Nederland komt, maar ik hoop ook dat het nergens weer zal gebeuren, geen Amsterdam of Den Haag, geen Brussel of Parijs, nergens. Want overal is het verschrikkelijk :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leafs

Maar ik vind het raar dat je het brrr vind dat ze zo dichtbij zitten/zaten. Waarschijnlijk woont er ook wel een extremist in je gemeente, maar als je het niet weet of niet mee geconfronteerd wordt vind je het dan minder brr?

Ik weet gewoon dat de kans hoog is dat er in mijn gemeente echt wel een extremist tussen zit, maar dat vind ik niet brr ofzo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Actieve Onderwerpen

 • Similar Content

  • Redactie
   By Redactie
   Hoi allemaal!
   Notifications
   We hebben een kleine wijziging doorgevoerd vandaag. Als je wat langer op een pagina bent, dan krijg je nu (zonder dat je de pagina opnieuw moet laden) daar een notification van:

   Als je je instellingen goed hebt gezet, krijg je bijvoorbeeld een notification als iemand jou heeft gequote. Je instellingen wijzigen doe je hier. Het is maar een kleine wijziging, maar zo zie je niks meer over het hoofd!
   Werkzaamheden
   Vanaf komend weekend gaan er werkzaamheden plaatsvinden aan de server van girlsonly.nl. Deze werkzaamheden zullen voornamelijk 's nachts plaatsvinden, dus hopelijk merken jullie er niet al te veel van.
   Op het moment dat de werkzaamheden plaatsvinden zal girlsonly.nl niet beschikbaar zijn en krijg je een pagina te zien dat je geen toegang hebt tot de site. We doen dit omdat er ook werkzaamheden aan de database plaatsvinden en als er ondertussen allemaal nieuwe posts aan de database worden toegevoegd, dan gaan er dingen mis. Vandaar…
   Mocht je gekke dingen tegenkomen (foutmeldingen, plaatjes die niet laden, etc.) laat dat dan weten aan helpdesk@girlsonly.biz. Alvast bedankt voor jullie begrip!
   Vielen spass maar weer!
  • Redactie
   By Redactie
   Ga jij stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen?
  • Leafs
   By Leafs
   Ik maak hier een nieuw topic van zodat een ieder die het wel wil zien hier rustig kan lezen en reageren en de ander hier niet hoeft mee te lezen. Zo raakt het shut ook niet vol met alleen prins Friso. Een ieder mag nieuwe updates plaatsen in dit topic, maar vermeld wel even de bron.
   ‘Geen schedelbasis- fractuur Friso’
   Laatste update: 18 februari 2012 08:57info
   AMSTERDAM - Prins Johan Friso heeft geen schedelbasisfractuur. Dat zei een Nederlandse neurochirurg die in Innsbrück met de behandelend arts van de prins sprak.
   Dit meldt NRC zaterdag. Ook vertelde de arts, Claudius Thomé, dat de reanimatie ‘vrij lang duurde’, hoe lang precies wilde de arts niet zeggen. Hij zal de komende dagen nog in slaap worden gehouden.
   Thomé vertelde dat de prins geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam heeft. Het feit dat Friso 20 minuten onder de sneeuw heeft gelegen zou het enige 'serieuze probleem zijn.
   Thomé noemde het verder 'redelijk gunstig' dat de temperatuur van Friso 32 graden was toen hij onder de sneeuw werd gevonden, bij een lage temperatuur heeft het lichaam namelijk minder zuurstof nodig.
   Volgens de behandelend arts zou het een goed teken zijn als het brein van Friso na 24 uur niet is gaan zwellen. "Op de ct-scan die ’s middags (vrijdag, red.) gemaakt is, hoor ik, zijn geen bijzonderheden te zien. Vandaag zal een mri-scan worden gemaakt”, aldus Thomé tegenover de NRC.
   Toevallig
   Een verslaggeefster van NRC was vrijdag met haar man toevallig in Innsbrück toen het ongeluk gebeurde.
   Haar man, de neurochirurg en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, was daar om een cursus te geven. Zodoende kwam hij in gesprek met Thomé die hem de informatie verschafte.
   Miljoenen kijkers
   Miljoenen mensen volgden vrijdag de berichtgeving over het skiongeluk van prins Johan Friso via de (extra) nieuwsuitzendingen op de televisie. Het best bekeken bulletin was een korte, ingelaste nieuwsuitzending van RTL Nieuws op RTL4 tijdens het programma The Voice Kids rond 21.40 uur. Hier keken 2.756.000 mensen naar, zo blijkt zaterdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).
   Daarna volgt het NOS Journaal van 20.00 uur op Nederland 1 met 2.350.000 kijkers. Naar het reguliere RTL nieuws om 19.30 uur keken volgens SKO bijna 2 miljoen mensen. Sinds de bekendmaking van het nieuws over het ski-ongeluk vrijdagmiddag verzorgden NOS en RTL geregeld extra nieuwsbulletins. Ook zaterdag zijn er extra nieuwsuitzendingen te zien op publieke en commerciële netten.
   Naar het eerste extra NOS Journaal op Nederland 1 keken om 15.32 uur 730.000 belangstellenden. Rond 17.00 waren dit er al bijna een miljoen.

   Bron: nu.nl
  • xpientje
   By xpientje
   Helloo peeps,
   Ik moet binnenkort (helaas) weer een betoog houden voor het vak Nederlands.
   Weten jullie misschien een leuk en vooral actueel onderwerp waar ik mijn betoog over kan doen?
   Alsvast bedankt!!
×
×
 • Create New...