Jump to content

Recommended Posts

We kunnen hier weer verder met alles wat lekker is (en/of wat mislukt is of niet fotogeniek maar wat toch lekker smaakt). 🍕

 

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Malibu

    69

  • stefanie.

    48

  • FruityForest

    37

  • Yellkje

    31

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ziet er goed uit @ hierboven..   Wij Eten pannenkoeken 😴

Er komen woensdag vriendinnen eten, dus ik moet even het gourmetstel testen want die ia nieuw haha. Dus heb maar een mini gourmet-bbq gehouden met mezelf

Ik doe tegenwoordig hier best vaak inspiratie op voor het avondeten! Bij alle kampen!     Pangasius in sinaasappelsap en olijfolie met bosuitjes en kerriepoeder gegaard in de oven.

Posted Images

Ziet er lekker uit! Ik houd alleen niet van saté dus ik doe even alsof het rode saus is - nu heb ik zin in balletjes. :P 

 

Ik had goulashsoup uit de verse selectie van de supermarkt. Echt een aanrader! Tot nu toe zijn alle soepen die ik van de Jumbo en AH heb uitgeprobeerd superlekker. 

Link to post
Share on other sites

Haha, met bloemkoolbodem? Ziet er een beetje mislukt uit maar is vast heel lekker.

 

Ik heb vandaag weer vooruit gekookt:20190105_122205.thumb.jpg.5d33cecae442bb967801ee962e93ee63.jpg

Maar de helft gaat naar vrienden van ons die even issues hebben. Hierdoor hebben ze wat minder aan hun hoofd, hoeven ze niet over eten na te denken.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Appelsap

Wat lief J! Ziet er ook lekker uit! Mag ik je recepten van de bloemkipcurry en de champigkip? Kan wel wat inspiratie gebruiken 😅🙈

Edited by Appelsap
Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, Appelsap zei:

Wat lief J! Ziet er ook lekker uit! Mag ik je recepten van de bloemkipcurry en de champigkip? Kan wel wat inspriatie gebruiken 😅🙈

Ik heb het simpel gehouden hoor. Hier komen ze, allemaal voor 2 volwassenen en 1 kind:

 

Champigkip (2 porties dus)

1 ui

2 kipfilets

Handvol champignons

1 blik champignonsoep (800 ml)

Handje doperwten

Restje broccoliroosjes

Maizena

 

Ui klein snijden en opbakken. Kip snijden en bij de ui doen. Aanbakken tot ze goudbruin zijn. Dan champignons snijden en even meebakken. Bliksoep erbij en alles opwarmen. Broccoli en doperwten erbij en 10 minuten laten pruttelen. Intussen papje maken van 2 eetlepels maizena en 3 eetlepels koud water (ongeveer) en dit bij de soep gooien tot het indikt tot een mooie saus. Serveren met aardappelpuree of rijst.

 

Bloemkipcurry (4 porties)

2 uien

4 kipfilets

1 grote bloemkool

2 blikken kokosmelk

500 ml gezeefde tomaten 

Flinke handvol doperwten

Kerrie, kurkurma, garam masala, zwarte peper

 

Ui klein snijden en opbakken. Kip snijden en bij de ui doen. 2 theelepels kerrie, 1 theelepel kurkurma en 1 theelepel garam masala toevoegen. Alles aanbakken. De bloemkool in kleine roosjes/stukken snijden en toevoegen. Dan de gezeefde tomaten, kokosmelk en doperwten toevoegen en aan de kook brengen. 10 minuten laten pruttelen. Naar smaak nog een eetlepel sambal oelek toevoegen voor wat pit, chilipeper mag ook. Serveren met rijst.

 

Dit laatste recept kun je ook wat makkelijker halveren voor 4 volwassenen bijvoorbeeld. Ook kun je de kip weglaten voor een vegetarische variant. Dan kun je er cashewnoten bij serveren.

 

Edited by JIL.
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Blijft zo'n pastasaus goed in die zakjes? Als in: lekt niet? Ik doe normaal alles in bakjes maar dat beslaat zoveel ruimte. Dit lijkt efficienter te zijn. 

Link to post
Share on other sites

Deze zakjes zijn van de Lidl en lekken niet. Ik ontdooi de saus meestal in de koelkast, maar soms als ik 'haast' heb leg ik ze in warm water en dan lekken ze 9 van de 10x niet. Maar gewoon op het aanrecht of in koelkast kan echt prima hoor. Doe het al jaren zo.

Link to post
Share on other sites
Cocoverde

Lekker zeg!

 

Ik heb voor het eerst lasagne gemaakt met zelfgemaakte bechamelsaus. Was erg lekker. We zouden eigenlijk gasten hebben maar die hadden afgezegd, dus spontaan de ouders van mn vriend uitgenodigd dus dat was erg gezellig. :)

Link to post
Share on other sites

Gisteravond uit eten geweest. Voorgerecht had ik carpaccio met rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Hoofdgerecht; varkenshaas met brie, saus en cashewnoten. Nagerecht had ik Griekse yoghurt met bosvruchten en chocolade chip cookies erdoor. Ontzettend lekker allemaal! 

Link to post
Share on other sites

Aardappels met jus en iets een courgette. Die courgette was met oa komijn, koriander, kaneel, nootjes en sesamzaadjes. Was heel lekker!

 

E5CAC565-331C-4334-9719-AFFB078F26B4.jpeg

Link to post
Share on other sites

Ik was ook uit eten! Vooraf caprese (maar dan net een beetje anders, wel erg lekker!), hoofd was zeebaars met mosselen, venusschelpjes, groenten, pastinaakpuree en saus, heel mooi gemaakt, en na semifreddo met hazelnoot en karamel gedeeld maar daar heb ik geen foto van helaas. Was bij Oliva in Den Bosch en ik baalde dat ik nog moest rijden want de wijn was ook goed 😅

 

DSC_4700.JPG

DSC_4701.JPG

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Vespertine
      By Vespertine
      Dag!
      Ja vertel, wat eten jullie met Kerst? Doen jullie een big dinner op Kerstavond, of op Kerstdag? Of hou je het simpel? Meeneemchinees of ganzen en kaviaar enzo?
      Offf zoiets:

      ? (dat is trouwens een 'turducken', een kalkoen gevuld met een eend, gevuld met een kip, jegh )
    • Maresa
      By Maresa
      Jaaaaaaaaren geleden hadden we een muziektopic, en ik heb daar doen veel ideeën opgedaan voor nieuwe nummers. Het leek me leuk eens te horen waar jullie nu naar luisteren. Momenteel stel ik een afspeellijst samen voor de halve marathon die ik ga lopen en ik begin uitgekeken te raken op de nummers die ik heb (ook al zijn ze leuk, maar nu gewoon te vaak gehoord).
      Om te beginnen:
      - Welk nummer heb jij deze week heel vaak op repeat gezet?
      - Welk nieuwe nummer is je favoriet?
      - Van welke band/artiest/groep vind je eigenlijk alles wel goed wat ze uitbrengen?
      - Welke muziek heb je afgelopen jaar (her)ontdekt?
      Ik heb nu van Miike Snow Genghis Khan veel op repeat gehad tijdens het rennen (lekker nummer), en afgelopen jaar vond ik Final Song van Mo leuk (maar ik denk vooral omdat het Ivy's favoriete nummer is en ze hem vol overgave meezingt). Van Coldplay vind ik normaal alles leuk/goed en afgelopen jaar heb ik met wintersport Jonas Blue met de remix Fast Car heel veel gehoord. 
      Ontdekt of herontdekt dit jaar:
      - Twenty One Pilots
      - X Ambassadors
      - The Rumour Said Fire (The Balcony)
      - Langhorn Slim (Changes)
      - Bewilder (Forza)  - Op Best Kept Secret gezien en ik vond dit nummer echt leuk
      - Blossoms (Charlemagne)
      - The Blizzards (Trust me I'm a Doctor)
      - Thirteen Senses (Into The Fire)
       
      En mijn vraag voor mijn afspeellijst: heeft iemand goede nummers die ook een beetje upbeat zijn?  Ik vind rock/pop/beat het meest geschikt merk ik.
       
    • Maresa
      By Maresa
      Hierbij een nieuwe!
       
      Gisteren: spaghetti bolognese met 
      Net als lunch: omelet met tonijn en kaas en tomaat.
      Vanavond weet ik nog niet wat ik ga eten.
      En morgen eten we in Disney. 
    • Maresa
      By Maresa
      Post hier meer fantastisch eten, aan- en afraders. En vooral pizza.

    • stefanie.
      By stefanie.
      Nieuwe!
      Ik had Turkse durum van wereldgerecht(met puntjes op de u haha weet niet hoe dat moet )

×
×
  • Create New...