Jump to content

Recommended Posts

Yellkje


Persoonlijk ben ik wel toe aan wat vernieuwing in onze keuken. Zelf ben ik gek op rijst, quinoa, couscous en peulvruchten. Maar mijn gezinsleden niet zo. 
Ik ben flink mij kookboeken en apps aan het doorlezen. Maar uiteindelijk zie ik door de bomen het bos niet meer 😅

Ik denk dat ik komende periode 1 nieuw gerecht ga maken op basis van een gevonden recept. 
 

 

(ik had gedacht dat mijn reacties samengevoegd zouden worden)

Edited by Yellkje
Link to post
Share on other sites
  • Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Malibu

    69

  • stefanie.

    48

  • FruityForest

    37

  • Yellkje

    31

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ziet er goed uit @ hierboven..   Wij Eten pannenkoeken 😴

Er komen woensdag vriendinnen eten, dus ik moet even het gourmetstel testen want die ia nieuw haha. Dus heb maar een mini gourmet-bbq gehouden met mezelf

Ik doe tegenwoordig hier best vaak inspiratie op voor het avondeten! Bij alle kampen!     Pangasius in sinaasappelsap en olijfolie met bosuitjes en kerriepoeder gegaard in de oven.

Posted Images

Malibu

Lijkt me inderdaad lastig jelkje als rijst afvalt. Mijn grootste afknapper bij iemand zou ook zijn als ie geen pasta lust haha. 

 

Hopelijk kun je toch nog wat vinden! Misschien is gnocchi een optie? Of eten jullie dat al?

Link to post
Share on other sites
Yellkje

Oh rijst waarderen ze wel, btw. Gnocchi was ik idd van plan te kopen komende week! Ik zag een goed recept langskomen toen ik zocht naar spinazie ;)

 

 

-

Aardappel met ui, knoflook, paprika en veel kruiden. Wortels uit de oven. En gekookte eieren. 
 

Met een vegan soort van vlaflip na. 

4695190C-5A98-452B-A9DD-5B7A95409ABD.jpeg

8FDE5FAF-C849-43B4-835D-2CF09735CC03.jpeg

Edited by Yellkje
Link to post
Share on other sites
HAHA.wait what?

Hoe afwisselend eten jullie? Ik merk dat sinds ik veganistisch/vega eet eigenlijk om de week wel een beetje hetzelfde eet. Ik zit in een eet-sleur en ben eigenlijk te lui of gemakzuchtig om al mijn kookboeken door te spitten. Hoe zorgen jullie voor variatie, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan?

Link to post
Share on other sites

Ik wissel standaard dingen af met wat meer proberen. Ik heb een lijstje met allemaal dingen die ik graag eet als inspiratie, als ik een weekmenu maak dan haal ik daar dingen uit. Op dat lijstje staan ook recepten die ik wil proberen. Omdat ik hem altijd bijhoudt, maar ook heel veel standaard dingen erop heb staan (avg, burrito’s, broodje shoarma, gerecht met krieltjes, soep met brood, sushibowl, verschillende soorten pasta, enz) kies ik elke week wat gerechten uit en varieer ik daarmee. Het scheelt vooral dat ik niet elke week hoef na te denken over wat ik moet eten, maar daar staan dingen op die ik altijd lekker vind, maar wel genoeg om 3 weken van te eten en te combineren)  
 

Ik heb zelf ook een tijdje gehad dat ik geen zin had om te koken en vooral standaard dingen at, maar ik heb nu een slowcooker en probeer daar wat meer mee en zoek veel op en kom zo tot nieuwe gerechten (niet alleen voor in de slowcooker). Verder volg ik ook wat foodbloggers die zorgen voor inspiratie (vooral Miljuschka, Ohmyfoodness & Domestic Geek vind ik leuk). 

Link to post
Share on other sites

Ik heb ook een lijstje in mijn telefoon staan met recepten en als ik geen inspiratie meer heb kijk ik daar in. Zijn ook dingen die ik vaak weer vergeet terwijl ik ze wel lekker vind.

 

Misschien is het leuk om hier wat recepten of weekmenus te delen voor inspiratie?

Link to post
Share on other sites
FruityForest

Ik heb kijk vaak wat er in de aanbieding is en verzin van daaruit wat ik maak (van standaardrecepten).

Verder sla ik altijd recepten op die ik wil uitproberen.

M'n broertje kiest bijvoorbeeld elke week 1 nieuw recept uit (vaak van ah bonuskoken).

 

Link to post
Share on other sites
Malibu

Ja ik kook ook vaak op basis van aanbiedingen. Als ik weinig zin heb worden het vaak ovengerechten waarbij je gewoon alles erin kunt gooien en 25 minuten later kunt eten haha. (Dus iets van gnocchi of aardappels met groente)

 

Maar moet zeggen dat ik het zelden een probleem vind om te koken. Als het binnen de 20 min klaar is dan vind ik het eigk al prima. En als ik het echt niet meer weet of totaal geen zin heb dan pak ik ook gewoon een kant en klaar maaltijd in de supermarkt 😂

Link to post
Share on other sites
Yellkje
3 uren geleden, Crush zei:

Ik heb ook een lijstje in mijn telefoon staan met recepten en als ik geen inspiratie meer heb kijk ik daar in. Zijn ook dingen die ik vaak weer vergeet terwijl ik ze wel lekker vind.

 

Misschien is het leuk om hier wat recepten of weekmenus te delen voor inspiratie?

Dat is best een leuk idee! Speciaal receptentopic? 
Edit: oh we hebben een kooktopic ja. 
 

 

 

Over afwisselend eten: wij hebben thuis een vast repertoire aan gerechten. Die zijn an sich gezond en afwisselend. Maar ik ben ze een beetje beu aan het worden. 
Afgelopen weken (begin van het thuis moeten zitten) heb ik nieuwe dingen geprobeerd waarvan er slechts 1 opgenomen is in onze vaste gerechten. 
 

Dus ik heb besloten om nu 1 nieuw gerecht per week te maken. We hebben niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken + elke dag nieuwe dingen dan ben ik het overzicht snel kwijt. 
 

Om mezelf direct tegen te spreken 😛 Ik heb recepten gevonden die ik dit weekend ga maken. Koolsla (Ohnee coleslaw) maken voor waarbij dan ook. En gepofte zoete aardappel met een curry korst en voor de liefhebber guacamole erbij. 

Edited by Yellkje
Link to post
Share on other sites
Malibu

Ben ook wel benieuwd wat iedereen dan uitgebreid vindt? Ik bestempel een kerstmenu als uitgebreid of als ik meerdere gangen maak voor een etentje. Voor mij valt bijv een lasagne al niet onder uitgebreid, ik vind dat zegmaar normaal qua tijd en inzet haha. Simpel is voor mij meer een broodje knakworst of soep uit een pak haha

Link to post
Share on other sites

Als ik kook is het vrijwel altijd maximaal een half uurtje. Met uitzondering van dingen die dan nog 40 min in de oven moeten, maar dat schaar ik niet onder kooktijd. Veel uitgebreider kook ik weinig haha

Link to post
Share on other sites

Voor mij geldt tot 30 min als snel, tot een uurtje als normaal en langer is uitgebreid. Oventijd telt idd niet, alleen als ik op tijd ergens heen moet ofzo. En soms heb je extreme gevallen maar dat zijn m'n zondagprojectjes 😅

 

Ik heb wel een paar go to recepten die vaker terugkomen (pasta alla Norma, noedels met rode kool, m'n vriend maakt graag dahl en heeft een paar vaste curry's, en dan vast nog wel een paar) maar ben de laatste tijd juist heel veel uit kookboeken en tijdschriften aan het koken. Dan wordt het automatisch afwisselend. We plannen daarmee wel minstens 3-4 dagen vooruit qua boodschappen, anders is het niet te doen ook qua boodschappen. Maar verrassend veel recepten zijn makkelijk of snel klaar en dan breid je je repertoire dus heel snel uit. Ik zou het gewoon proberen met idd 1 nieuw gerecht per week, of misschien 1 doordeweeks en 1 in het weekend. Word er zelf iig erg vrolijk van om nieuwe lekkere gerechten te proberen!

Link to post
Share on other sites
5 uren geleden, Malibu zei:

Ben ook wel benieuwd wat iedereen dan uitgebreid vindt? Ik bestempel een kerstmenu als uitgebreid of als ik meerdere gangen maak voor een etentje. Voor mij valt bijv een lasagne al niet onder uitgebreid, ik vind dat zegmaar normaal qua tijd en inzet haha. Simpel is voor mij meer een broodje knakworst of soep uit een pak haha


Ik zie lasagne ook als normaal, maar op sportavonden is normaal al te lang. Dan ga ik eerder voor een pasta/broodje shoarma/salade ofzo. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Vespertine
      By Vespertine
      Dag!
      Ja vertel, wat eten jullie met Kerst? Doen jullie een big dinner op Kerstavond, of op Kerstdag? Of hou je het simpel? Meeneemchinees of ganzen en kaviaar enzo?
      Offf zoiets:

      ? (dat is trouwens een 'turducken', een kalkoen gevuld met een eend, gevuld met een kip, jegh )
    • Maresa
      By Maresa
      Jaaaaaaaaren geleden hadden we een muziektopic, en ik heb daar doen veel ideeën opgedaan voor nieuwe nummers. Het leek me leuk eens te horen waar jullie nu naar luisteren. Momenteel stel ik een afspeellijst samen voor de halve marathon die ik ga lopen en ik begin uitgekeken te raken op de nummers die ik heb (ook al zijn ze leuk, maar nu gewoon te vaak gehoord).
      Om te beginnen:
      - Welk nummer heb jij deze week heel vaak op repeat gezet?
      - Welk nieuwe nummer is je favoriet?
      - Van welke band/artiest/groep vind je eigenlijk alles wel goed wat ze uitbrengen?
      - Welke muziek heb je afgelopen jaar (her)ontdekt?
      Ik heb nu van Miike Snow Genghis Khan veel op repeat gehad tijdens het rennen (lekker nummer), en afgelopen jaar vond ik Final Song van Mo leuk (maar ik denk vooral omdat het Ivy's favoriete nummer is en ze hem vol overgave meezingt). Van Coldplay vind ik normaal alles leuk/goed en afgelopen jaar heb ik met wintersport Jonas Blue met de remix Fast Car heel veel gehoord. 
      Ontdekt of herontdekt dit jaar:
      - Twenty One Pilots
      - X Ambassadors
      - The Rumour Said Fire (The Balcony)
      - Langhorn Slim (Changes)
      - Bewilder (Forza)  - Op Best Kept Secret gezien en ik vond dit nummer echt leuk
      - Blossoms (Charlemagne)
      - The Blizzards (Trust me I'm a Doctor)
      - Thirteen Senses (Into The Fire)
       
      En mijn vraag voor mijn afspeellijst: heeft iemand goede nummers die ook een beetje upbeat zijn?  Ik vind rock/pop/beat het meest geschikt merk ik.
       
    • Maresa
      By Maresa
      Hierbij een nieuwe!
       
      Gisteren: spaghetti bolognese met 
      Net als lunch: omelet met tonijn en kaas en tomaat.
      Vanavond weet ik nog niet wat ik ga eten.
      En morgen eten we in Disney. 
    • Maresa
      By Maresa
      Post hier meer fantastisch eten, aan- en afraders. En vooral pizza.

    • stefanie.
      By stefanie.
      Nieuwe!
      Ik had Turkse durum van wereldgerecht(met puntjes op de u haha weet niet hoe dat moet )

×
×
  • Create New...