Jump to content

[GO] Nieuwe test: Hoe goed is jouw rekenvaardigheid?


Recommended Posts

We hebben weer een nieuwe test online gezet om te zien of jullie wel een beetje kunnen rekenen ;)

Het is verplicht op de middelbare school, maar ook wel leuk om af en toe eens te zien of je nog een beetje kunt hoofdrekenen! Hoe goed is jouw rekenvaardigheid?

Laat hier je uitslagen maar zien!

Edited by Redactie
Linkje naar de test toegevoegd...
Link to post
Share on other sites
 • Replies 51
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Redactie

  7

 • Maresa

  4

 • ikke87

  3

 • Terabithia

  2

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Reken er maar niet op

Ik vind het goed dat ze dit nu krijgen op middelbare scholen Hopelijk zorgt dat ervoor dat leerlingen minder snel de rekenmachine pakken bij een simpel sommetje en inzien dat die dus niet overal bij

Zoals ik al dacht, bar slecht. 34% Ik kan echt geen 1/5 delen door 3/4 ofzo. Geen idee hoe dat werkt. +- : en x kan ik maar verder *kruipt in een hoekje*

Posted Images

Ik vind het goed dat ze dit nu krijgen op middelbare scholen :) Hopelijk zorgt dat ervoor dat leerlingen minder snel de rekenmachine pakken bij een simpel sommetje en inzien dat die dus niet overal bij nodig is :P

Hoera!! Jij haalt je rekenvaardigheid met vlag en wimpel. Met je ogen dicht! Met twee vingers in je neus terwijl je achterstevoren propjes zit te schieten! Een gouden griffel! Nobelprijs!

Superlatieven schieten te kort om jouw rekenvaardigheid te beschrijven. Een dikke tien!


 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Zoals ik al dacht, bar slecht. 34%

Ik kan echt geen 1/5 delen door 3/4 ofzo. Geen idee hoe dat werkt.

+- : en x kan ik maar verder *kruipt in een hoekje*

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jij behaalde een score van 12%

Weh, weh, weeeeeh. Je hebt het niet gehaald... Hoe kan dat nou? Als je gaat shoppen weet je ook hoeveel je uitgeeft... toch? Nou ja, het is niet levensbedreigend. Dat dan ook weer niet. Maar misschien is een beetje oefenen op een regenachtige zondagmiddag een aardig idee.

Jammer maar helaas... een onvoldoende :(

Verbaast me niks haha

Link to post
Share on other sites

Ik ook 12% haha. :$

Omg, zo erg he.

Hoofdrekenen is echt een ramp, lang leven rekenmachines!

Is toch ook erg? Al vanaf mn 13e mocht je in elke les rekenmachines gebruiken. Het werd iedereen heel makkelijk gemaakt.

Bij mijn VIG opleiding mocht je bij medisch rekenen ook een rekenmachine gebruiken, nu moet je het uit je hoofd kunnen. Dan had ik het NOOIT gehaald.

Edited by Monyet!
Link to post
Share on other sites

Jij behaalde een score van 78%

Dat is een uitstekende uitslag hoor! Laat je vrienden jou maar uitrekenen hoeveel iedereen moet betalen na een avondje eten en drinken, dat is in een handomdraai gepiept. Voor jou is een rekenvaardigheidstoets niet meer dan een formaliteit.

Goed gedaan!

Fieuww haha valt me echt mee

Link to post
Share on other sites

Ik denk dat veel mensen fouten maken met de volgorde van uitrekenen van een som. Eerst vermenigvuldigen en delen (vlnr gezien) en daarna pas optellen en aftrekken.

En breuken worden idd ook vaak moeilijk gevonden. Trucje is: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde. 1/5 : 3/4 = (1/5)*(4/3)=4/15

Voor de klas vond ik het soms erg lastig om dit soort dingen uit te leggen. Voor mijn hoofd zijn ze zo logisch, dat ik echt moest denken hoe iemand denkt waarvoor dit niet logisch of vanzelfsprekend is:p

maar dat hebben vast meer mensen, al dan niet met rekenen of andere dingen

Link to post
Share on other sites

Ik ben ook echt bang als ik een opleiding ga doen, dan ga ik ook rekenen/wiskunde krijgen. Dat was enorm mn slechtste vak. Zelf met rekenmachine was t me denk ik niet gelukt.

Fijn dat ik niet de enige ben.

Maar hoe weet ik wat 1/5 e is en 3/4 (ja echt, ik weet het niet)

En daarbij, waarom? Echt.. ik heb t noooooit gebruikt, behalve op school. Dus. Why?

Edited by sann..
Link to post
Share on other sites

Jij behaalde een score van 67%

Ook al is het niet je favoriete onderwerp, dat rekenen, je kan er goed genoeg mee uit de voeten om te zorgen dat mensen jou niet in de maling nemen. Neem je tijd, en je komt er heus wel uit!

Een ruime voldoende voor jou!

Joeppie haha net voldoende :P

Link to post
Share on other sites

60%, maar wel met moeite en laaaang nadenken. Vooral breuken weet ik niet goed meer, dus ik weet wel wat ik fout had denk ik (vooral de breuken dus).

Ik ben ook echt slecht in hoofdrekenen, moet altijd echt lang nadenken voordat ik het weet, maar ik weet het wel meestal.

Link to post
Share on other sites

70%

Ook al is het niet je favoriete onderwerp, dat rekenen, je kan er goed genoeg mee uit de voeten om te zorgen dat mensen jou niet in de maling nemen. Neem je tijd, en je komt er heus wel uit!Een ruime voldoende voor jou!

Zoiets had ik ook wel verwacht haha. Was er altijd wel gemiddeld mee. Alleen die breuken waren kut haha. Dat heb ik na de basisschool nooit echt meer hoeven doen. Op de middelbare school was het allemaal x berekenen, wat ik dus altijd wel helemaal uit moest schrijven, maar ik mocht alle kromme getallen wel met de rekenmachine vermenigvuldigen etc.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Similar Content

  • saarbrasil
   By saarbrasil
   Hoi
   Ik ben nu nog in Brazilië op uitwisseling en wil eigenlijk nog helemaal niet terug naar Nederland. Maar deze zomer moet het dan toch echt.
   (Als je mijn blog wil lezen : https://sarahnobrasil.wordpress.com/)
   Wie heeft hier nog meer een uitwisselingsjaar gedaan? Ik ben benieuwd hoe jij het vond om weer thuis te komen. Ik weet dat mijn uitwisselingsorganisatie AFS heel veel activiteiten heeft voor returnees, dus dat is mooi. Maar ik ben benieuwd wie heimwee heeft gehad naar zijn/haar gastland. Ik vind Brazilie echt geweldig en ben bang dat ik heel veel heimwee ga krijgen naar mijn gastfamilie en vrienden.
   chau
   Sarah
  • - Jennisaurus
   By - Jennisaurus
   Ik ben benieuwd eigenlijk naar iemand anders zijn of haar schoolcarrière omdat ik alleen mezelf zie op school. Ik weet alleen m'n eigen minpuntjes & pluspuntjes. Alleen ik weet hoe ik me voel bij bepaalde situaties .. Hoe voele jullie zich op school? heb je een vak wat je echt goed kan? wat vind je van school algemeen, wat volg je vertel maar iets, ik ben nieuwsgierig !

  • sweetdrop
   By sweetdrop
   HoiHoi,
   Ik doe al een jaar de opleiding Front Office, heb het hele jaar goed me best gedaan heb alleen maar hoge cijfers en het gaat goed op school. Nu heb ik afgelopen vrijdag een proef dag gehad op mijn stage bedrijf en vond het geen flikker aan. De opleiding zelf is leuk maar toen ik erachter kwam wat het werk allemaal in houd wil ik het niet meer.
   Nu wil ik graag mij aanmelden voor juridisch medewerker of medewerker personeel en arbeid.
   Heeft iemand misschien die opleiding gedaan? of doet daar nu zijn werk in? ik wil namelijk niet nog een fout maken en weer van opleiding moeten wisselen. Die opleiding ga ik BBL doen dus 4 dagen werk 1 dag school. Iemand die er ervaring mee heeft of deze opleiding kent en de werkzaamheden kent? Op internet heb ik nml niet kunnen vinden wat ik zoek alleen meer de inhoud van de opleiding.
   thanks thanks!
  • xpientje
   By xpientje
   Hello again,
   We moeten binnenkort op school beginnen met ons profielwerkstuk. Wij (ik en mijn vriend) doen ons profielwerkstuk voor maatschappijwetenschappen. We hebben alleen nog geen goed onderwerp kunnen bedenken. Vandaar deze topic. Weten jullie misschien een goed en leuk onderwerp voor ons profielwerkstuk? Het mag dus te maken hebben met politiek, gedrag, media, communicatie en milieu. Dus alles wat met de maatschappij te maken heeft. Alvast bedankt!!
  • Mooz_
   By Mooz_
   Het opleiding topic II
   Omdat we al over de 100 zaten

   Vertel hier alles over jouw opleiding, of vraag iets over de opleiding die je wilt volgen
×
×
 • Create New...