Jump to content
Sign in to follow this  
iCake

Kooktopic #2

Recommended Posts

heleen55

Zoete aardappelfriet uit de oven is ook heerlijk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Crush

Ja zoete aardappelfriet! En geroosterde groenten.

Ik gebruik mijn airfryer veel (ook een soort oven) voor aardappels en ook vaak vis en vlees 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malibu

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931380/zoete-aardappel-en-broccoli

 

Dit is een lekker recept zonder kaas haha

 

Verder hou ik echt van cannelloni met spinazie en ricotta. Simpele italiaanse smaken en het is heel makkelijk te maken, heb een vrij uitgebreid recept uitgeschreven voor een vriend van me die niet kan koken en zijn familie heeft het zelfs met plezier opgegeten haha. Maar ja geen echt culinair hoogstandje ofzo en ook niet gezond haha.

 

 



4 personen

 

4 blikken tomatenblokjes
+/- 200 gram cannelloni
4 teentjes knoflook
1 ui
1 pak a 400gram diepvriesspinazie (GEEN A LA CREME)
1 bak a 250gram ricotta
basilicumblaadjes
200 gram strooikaas

 

 

1. Snij de ui en de knoflook 

2. Doe de spinazie(bevroren) in een pan op middelhoog vuur
3. Doe ui en knoflook in andere pan, bak deze lichtbruin
4. Doe de tomatenblokjes bij de ui en knoflook
5. Scheur wat basilicumblaadjes en doe deze door de tomatensaus
6. Laat tomatensaus pruttelen
7. Als de spinazie ontdooid is, doe je de ricotta erdoorheen. Schep om totdat het een geheel is
8. Doe een laagje tomatensaus in de ovenschaal
9. Vul de cannelloni met het spinazie-ricotta mengsel en leg in de ovenschaal, 1 laag
10. Doe de rest van de tomatensaus overheen
11. Doe de kaas er overheen
12. Zet in de oven op 200 graden, 35 minuten (ik heb een slechte oven, dus zou na 25 minuten zeker blijven kijken totdat de kaas mooi goudbruin is)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vlamke

Ik maak best veel in de oven haha. Ook veel vlees qua gebraad of gehaktbrood.

 

Maar ook zoals vanavond, dan maak ik ovenschotel met aardappels en restjes groenten zoals courgette, aubergine, witlof, sjalotje, look en champignons. Wat kruiden erover en olijfolie en dan in de oven. (Kook aardappels wel eerst half gaar). En je kan ook vlees of kip erbij doen maar die maak ik meestal apart. Maar ook met venkel, paprika, wortels. Na ja altijd restjes groenten eigenlijk.

 

Verder uit de oven aardappelgerechten zoals tortilla enzo. Laat ik soms in oven garen ipv pan. Of puree, prei met een witte saus of andere groenten of appels en gehakt. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Summer vibes

Oeh zitten wat lekkere dingen tussen zeg, dank dames!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yellkje

Mislukt een quiche als je melk ipv room gebruikt? Of gaat t puur om de smaak?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vlamke

Nee kan ook. Zolang maar niet teveel is. Dus scheutje ofzo. Kan zijn dat het wat moeilijker stolt en wat langer moet staan.

 

Maar ik maak het ook altijd met melk. 5 eieren en scheutje melk. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
FruityForest

Wie is goed in schatten.

Ik ga in het weekend een pan soep maken maar heb geen idee hoeveel liter het uiteindelijk is.

Als ik de vloeistof bereken die erin komt zit ik op 5 liter vocht.

 

Dan komen er nog 2  uien, bosui, tauge, omeletreepjes van 4 eieren, 3 bouillonblokken, 3 schijven palmsuiker, rijstvermicelli en 10 eetlepels andere ingrediënten bij.

 

Heb zowiezo 6 liter nodig maar twijfel of ik nog een halve portie erbij moet maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
heleen55

Voor hoeveel mensen maak je soep? en is het als lunch of avondeten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
FruityForest

Ik verkoop 1malig voor familie soep. 6 mensen willen een liter kopen.

 

Maar het hangt er net om of ik die liters uit het recept krijg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
heleen55

Ik zou dan gewoon wat extra maken denk ik. En komt het echt zo super precies met dit recept dan? Ik maak soep altijd maar gewoon beter op gevoel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Appelsap

Anders wat extra water en een extra bouillonblokje erbij als het niet genoeg is? 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
JIL.

Heb je een recept? Ik snap niet precies wat je bedoelt. Je wil 6 liter soep (inc. Ingrediënten) maken? Of 5 liter excl ingrediënten? En je hebt een 5 liter pan? Als je twijfelt, ga gewoon water erin gieten met een maatbeker of waterkoker, dat doe ik.

 

Ik ben vrij goed in eten maken voor veel mensen en reken meestal op 450-500 ml/gr per persoon om genoeg te hebben.

 

Edit: als 6 mensen elk 1 liter willen kopen, moet je dus voor 12 man koken.

Edited by JIL.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malibu

Iemand tips voor vegan borrelhapjes(koud of op te warmen in magentron) die ook nog eens glutenvrij zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yellkje

Ik zit niet in de glutenmaterie, maar zou doritos (zwarte zak) met een verse guaq wat zijn? Saai maar wel goed: groente met hummus om te dippen. Dadel vullen met pindakaas (of anderr notenpasta) en een nootje naar keuze.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Care

Het is ook niet helemaal mijn expertise maar ik dacht wel gelijk aan zelf hummus en guacamole maken? En dan met groenten, glutenvrije crackertjes enzo om te dippen? 

 

Voor glutenvrij kom ik nog wel ergens, maar ook vegan… Ik zie je uitdaging. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
wikkel

Oef ja uitdaging!


Crackers met dips inderdaad of tortillachips

Gevulde paprika met hummus
Wraps maken met zongedroogde tomaatjes e.d.
Gewoon 'n prikkertje met tomaat/olijf/augurk en eentje met fruit enz.? (ik wilde zeggen mozzarella maar das niet vegan..)

Van kikkererwten kan je ook 'n soort van 'borrelnootje' maken met kruiden enz. (maar dan heb je wel een oven nodig..)
Met appel en (glutenvrij) bladerdeeg kan je ook hapjes maken (maar ook weer een oven nodig..)
Van plakjes courgette 'n soort van minipizza maken (ook weer oven)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  




×
×
  • Create New...