Jump to content

Recommended Posts

Estrella.

Hey!

Sinds een paar weken ben ik meer aan het lezen over suiker. Ik heb een boek aangeschaft (100% suikervrij) en ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat suiker vergif is.

Nu ben ik begonnen met het stoppen van eten met suiker, althans dat probeer ik.

Maar ik bedacht me ineens dat er misschien hier ook wel meiden zijn die het willen proberen. Zo kunnen we in dit topic bij houden hoe het gaat, recepten uitwisselen en elkaar motiveren.

Ik ben nu 8 dagen gestopt en sinds gisteren voel ik me echt schokkend goed!

Het is echt heel moeilijk, iedereen verklaart me voor gek, maar ik wil heel graag doorzetten. Zijn er hier meiden die mee willen doen?

Ik ben echt heel benieuwd.

Link to post
Share on other sites
 • Replies 48
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Nookie

  5

 • Yellkje

  4

 • Maresa

  4

 • lovestoned

  4

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik word een beetje gek van al die trends op voedingsgebied. Volgens mij als je je netjes aan de schijf van 5 houdt en alles met mate neemt ben je gezond bezig.

Je gaat me niet vertellen dat de mensen vroeger ongezonder leefden. En we nu zo goed bezig zijn met quinoa goji bessen, chiazaad, soja melk e.d. Echt de mensen die nu zo oud worden zijn zo oud geword

Nou ja de schijf van vijf is inmiddels allang onderuit gehaald natuurlijk, dus daar zou ik mijn voeding niet bepaald op baseren het is toch wel een feit dat in Nederland de mensen veel rotzooi eten e

Summer vibes

Ik niet, maar m'n vriend is sinds een maand of 5 zoveel mogelijk suikervrij aan het eten.

Hij zondigt af en toe, maar dan is t bewust. Maar in principe eet en drinkt hij geen (toegevoegde) suiker meer.

Hij is 6 kilo afgevallen ofzo (en hij was al dun). Maar hij at ook wel veel suiker zegmaar ;)

Hij doet t vooral voor beter slapen en meer energie.

Wat hij t chillste vind is dat je overdag op z'n werk veel langer scherp is. Nooit meer om 16.00 zo'n inkak moment dat je eten/suiker nodig hebt etc.

Maar ik vind t nou ook niet perse een wereld van verschil ofzo haha. Maargoed tis blijkbaar genoeg want hij houdt het vol. Hij eet dus bv ook geen chips waar suiker in zit (zoveel chips zit dus suiker in, bizar). Maar hij snackt wel vette dingen enzo nog hoor, daardoor houdt hij t vol haha (omdat je anders gek word als je alleen maar gezond eet).

Hij doet t gewoon voor zover als die t volhoudt, dus als die een x wil zondigen dan doet ie dat!

Lang verhaal maar ik dacht ik deel z'n ervaring even ;)

Link to post
Share on other sites

Maar wat eet je dan allemaal niet naast de zoetigheden? Of beter gezegd, wat eet je wel? En ja ik weet dat dit als een hele domme vraag over komt maar ik stel 'm toch.

Link to post
Share on other sites
Estrella.

Ik dronk al geen alcohol. Maar qua drank kan ik alleen maar thee, water en evt koffie drinken, maar dat laatste drink ik niet.

Qua eten: alles want rent, springt, zwemt, groeit en bloeit. Simpel gezegd.

Daar is dus niets aan toegevoegd.

Geen stomme vraag hoor Nina. Ik wist dit tot 3 weken geleden ook allemaal niet. Maar ik ben nog niet ZO streng. Dat is nog onmogelijk voor mij.

Link to post
Share on other sites
Yellkje

Ban je alleen de toegevoegde suikers? Dat lijkt me nog niet eens vreselijk lastig om te laten staan. Ik kook veel zelf, vers. Drink geen frisdrank en drink thee en koffie zwart dus eet daardoor al heel weinig suiker.

Een collega van mij was ook gestopt met suiker, en daarom at ze ook geen fruit meer. Dat snap ik dan weer Γ©cht nΓ­et.

Link to post
Share on other sites
MademoisellePapillon

Ja maar het lijkt me als je echt wil stoppen ook wel heel streng. zit er in kaas suiker? In veel gehakt van de supermarkt zit ook suiker dus moet je steeds opletten. Zit er in brood suiker? Het lijkt me erg lastig als je het heel precies wil doen!

Link to post
Share on other sites
Maresa

Je lichaam heeft suiker nodig, anders functioneren je hersenen niet - en het gaat je spieren dan omzetten in suiker (even kort door de bocht gezegd), alleen is dat dan een minder effectieve soort suiker dan je uit voeding kunt halen.

Maar los daarvan is minderen met toegevoegde suikers wel heel slim. Wat Jelkje zegt: als je al zelf vers kookt gaat het snel.

Ik vraag me af of dit niet gewoon past in Gezond eten bewegen.

@ MP: je hebt brood zonder suiker, onder meer van de Jumbo (Goudeerlijk), maar ook daar verschilt het per brood.

Link to post
Share on other sites
Poolaapje

Gebruik je wel suikervervangers? (volgens mij is agavesiroop een voorbeeld) Een vriendin van mij eet ook suikervrij en heeft nu blijkbaar veel meer energie dan voorheen. Ben daardoor nu een beetje gespecialiseerd in suikervrij (en lactosevrij) bakken haha.

(volgens mij is 'suikervervangers' niet het goede woord, maar ik bedoel in ieder geval de 'gezonde' suikers...)

Edited by Poolaapje
Link to post
Share on other sites
Yellkje

Maar het is vaak ook een kwestie van wennen aan minder zoete smaken. Suikervervangers helpen je daar natuurlijk niet bij.

Link to post
Share on other sites
Estrella.

Het schijnt ook zo te zijn dat je lichaam suikervervangers wel zien als suiker en dus insuline aanmaken: voor niks. Dat is dus ook weer niet goed.

Link to post
Share on other sites
Nookie

Maar eet je dan ook geen kip ofzo meer? Want ook daar zit suiker in. En gehakt idd. Kaas... kan echt eeuwen doorgaan haha. Lijkt me dus persoonlijk niet te doen.

Link to post
Share on other sites
Maresa

En tomaten, wortels en andere groeten bevatten ook suiker... en je hebt het nodig dus. :P Ik ben ook erg benieuwd waar je de grens trekt bij 'dit is suiker' en 'dit is geen suiker'.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
 • Create New...